“München Liebt Dich” En u zult het ook geweldig vinden – Reis naar München

reizen naar munchen

Het nieuwe motto van de stad, “Munich Loves You,” is misschien een beetje commercieel, maar het is precies hoe je je zult voelen vanaf het moment dat je je koffers vindt op de luchthaven. Het is ook niet overdreven aanmatigend om te zeggen dat wie je ook bent, deze Beierse hoofdstad je op zijn kop zal zetten, verliefd op enkele of alle delen van zijn eclectische mish-mosh van culturen. Er is absoluut iets voor iedereen wanneer je naar München reist.

Van de grote steden van München is München de meest kosmopolitische zuster van Berlijn, met misschien een beetje een identiteitscrisis voor adolescenten. Door de geschiedenis heen heeft München vaak een andere weg gekozen dan de algemene Duitse weg. Tijdens de Reformatie bleef München vastberaden toegewijd aan de katholieke kerk, en terwijl de mensen genoten van de bloeiende renaissanceperiode, verwonderde de hertog zich in dergelijke pogingen als het failliet van diezelfde instellingen.

Bovendien behield het koninkrijk Beieren de soevereine status van Duitsland tot de beruchte gewoonten van Ludwig II Duitsland ertoe brachten de regio volledig in 1871 op te nemen. Na de Eerste Wereldoorlog was München een broeinest van sociale bewegingen waar de nazi-partij diep wortels kon groeien en langzaam greep op de overheid. In 1938 was het eerste concentratiekamp Dachau in het noorden aangelegd. Bezoekers van München kunnen een rondleiding krijgen door deze historische site, die grotendeels is verwoest maar die gedenktekens en een uitgebreide verzameling informatie over de Tweede Wereldoorlog bevat.

Wanneer in München
De beste manier om München te ervaren, is door te denken en te handelen als een local. Er zijn een groot aantal prachtige culturele ervaringen in het centrum van de stad die door veel bezoekers over het hoofd worden gezien. Assimileer je een weg naar het Beierse leven door een van de fantastische klassieke of moderne spelen bij te wonen in het Residenztheater, een prachtig artistiek alternatief voor het Nationale Theater dat ook in het centrum van de stad ligt. In het noordoosten is de zomerresidentie van de koninklijke familie, Nymphenburg Palace, ook een meer wenselijk alternatief voor de drukke en toeristische Residenz in het centrum van Marienplatz vanwege de prachtige uitgestrekte tuinen, stallen, schaatsen in de winter, natuurhistorisch en wetenschapsmuseum en open openbare parken . Het paleis is ook het hele jaar open voor publiek. ‘S Nachts openen pubs en jazzclubs hun deuren met genereuze gastvrijheid voor iedereen die een beetje respect en waardering toont voor de Duitse manier van leven. Ga van het hoofdplein af om een ​​maaltijd te vinden die geschikt is voor een Beierse koning en cocktails tussen praatgrage inboorlingen.

Beyond Beer Gardens in Beieren
Hoewel München de thuisbasis is van een van de grootste biertuinen ter wereld, en niet te vergeten het beroemde Oktoberfest, maakt de nabijheid van Italië, de Alpen en de Middellandse Zeekust München de ultieme Duitse bestemming voor stadsreizigers. Lente en herfst zijn de beste tijden om van Munch te genieten; echter, de winter staat bekend om zijn losbandige zes weken durende pre-vasten-gala van festivals, ballen en algehele toegeeflijkheid. Zelfs als München slechts een tussenstop is, kun je merken dat je alles moet laten vallen en je plannen moet herschrijven!