Vergelijk En Boek Trein- Of Buskaartjes
Voor Uw Bestemming In Europa.

Vind Goedkope Bus- En Treinkaartjes

Nieuws Over Het Openbaar Vervoer

Treinkaartjes FAQ

Een treinkaartje in Europa boeken bij Omio is eenvoudig. Voer gewoon uw vertrek- en aankomstbestemming in — en de datum waarop u wilt reizen — en Omio zal al het harde werk voor u doen. Binnen enkele seconden toont onze zoekopdracht u alle mogelijke treinroutes die die dag rijden, samen met een uitsplitsing van tijden en prijzen. Zodra je de optie hebt gekozen die het beste bij je past, hoef je alleen maar de instructies te volgen en binnen enkele ogenblikken zou je hebben betaald en je ticket ontvangen!

Let op: dat je in sommige landen alleen tickets tot 3 maanden van tevoren kunt boeken

 

Hoewel je voor de meeste treinreizen in Europa geen zitplaatsreservering hoeft te hebben, is het aan te raden er een te kopen om zeker te zijn van een zitplaats. In sommige gevallen, met name in het VK, is uw zitplaatsreservering inbegrepen wanneer u een specifiek ticket koopt. Andere bedrijven zoals Deutsche Bahn en Trenitalia bieden zitplaatsreserveringen aan tegen een extra vergoeding. Als je een Eurail Pass hebt, moet je voor elke reis die je maakt een extra zitplaatsreservering kopen. Ook in sommige zeldzame gevallen, zoals de Bernina Express, moet je een zitplaatsreservering kopen om in de trein te kunnen stappen.

Als je ticket een mobiel ticket is (maak je geen zorgen, we laten het je weten), dan hoef je alleen maar te zorgen dat je telefoon volledig is opgeladen! Als uw ticket moet worden afgedrukt, zorg er dan voor dat dit gebeurt voordat u in de trein stapt. Geef jezelf ook voldoende tijd om het platform te vinden. Sommige treinstations, vooral in grotere steden, kunnen behoorlijk groot zijn en het is het beste om stress te vermijden door er op tijd te zijn om het perron te vinden en misschien een snack te halen voordat je aan boord van de trein gaat.

 

Voorzieningen variëren van land tot land en van trein tot trein. Hoewel het veilig is om te zeggen dat de meeste langeafstandsreizen oplaadpunten, een café en wifi hebben. Bovendien zullen de meeste treinen in Europa toiletten aan boord en bagageopslag hebben.

 

Het meenemen van bagage in Europese treinen is veel relaxter dan dat van luchtvaartmaatschappijen en in sommige gevallen bussen. De algemene regel is dat je mag meenemen wat je kunt dragen, bijvoorbeeld 2 grote koffers en een stuk handbagage. Tassen kunnen boven de stoelen of aan het einde van elk rijtuig worden opgeborgen en zijn veilig. Voor grotere items zoals fietsen moet vaak een kaartje worden gekocht en voor langere ritten moet u mogelijk in een ander rijtuig worden gestald. U kunt het beste contact opnemen met de treinmaatschappij waarmee u reist om hun fietsbeleid te controleren.

Als u met Eurostar reist, is het vermeldenswaard dat ze een bagagelimiet hebben van twee grote items (van maximaal 85 cm in één dimensie) en een handbagage. Ze verbieden ook het dragen van bepaalde items, waaronder messen van meer dan 3 inch en brandbare jerrycans.

 

Het huisdierenbeleid verschilt van land tot land en van bedrijven. Alle bedrijven staan ​​blindengeleidehonden toe, maar het is altijd de moeite waard om het bedrijf van tevoren op de hoogte te stellen, omdat ze soms een gratis kaartje nodig hebben om aan boord van de trein te gaan. De meeste treinmaatschappijen laten kleine honden toe zolang ze goed in een hondendraagtas worden opgeborgen. Aangezien het beleid echter kan verschillen, raden we u aan contact op te nemen met het bedrijf voordat u uw tickets koopt. Internationale diensten zoals Eurostar laten geen dieren toe, behalve blindengeleidehonden.

 

Reizen met kinderen in de trein in Europa is eenvoudig en vaak een van de gemakkelijkste manieren om het continent te verkennen. Het reisbeleid voor kinderen verschilt van bedrijf tot bedrijf, maar kinderen van 15 jaar en jonger reizen vaak tegen een gereduceerde prijs en moeten worden vergezeld door een volwassene. Baby’s en peuters kunnen vaak gratis reizen als ze een stoel delen. Het is de moeite waard om contact op te nemen met de treinmaatschappijen, aangezien leeftijden en beleid kunnen variëren.

 

Restituties zijn afhankelijk van het bedrijf waarmee u reist en het type ticket dat u oorspronkelijk heeft gekocht. Om te controleren of je restitutie aanvraagt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de treinmaatschappij of je kunt iemand van onze klantenservice spreken.

 

Buskaartjes FAQ

Het boeken van een buskaartje in Europa is eenvoudig bij Omio. Zodra u uw route kent, hoeft u alleen maar de vertrek- en aankomstpunten in te voeren – samen met de datum waarop u wilt reizen – in de zoekopdracht en binnen enkele seconden krijgt u tal van opties, wat betekent dat u de reis kunt kiezen die het beste bij u past. Volg dan de eenvoudige stappen en binnen een paar minuten heb je je ticket voor je reis!

 

Uw ticket bemachtigen:Als uw ticket een mobiel ticket is (geen zorgen, we laten het u weten), dan hoeft u alleen maar ervoor te zorgen dat u toegang heeft om het aan de chauffeur te laten zien voordat u in de bus stapt. Als uw ticket geen mobiel ticket is, moet u ervoor zorgen dat u voor vertrek de pdf van uw ticket heeft gedownload of afgedrukt. Zorg er dan voor dat je je kaartje bij de hand hebt als je in de bus stapt, zodat je het aan de chauffeur kunt laten zien.

Goed om te weten: Hoewel de meeste bussen vertrekken vanaf een busstation, kunnen ze soms ook vertrekken vanaf andere bushaltes in de stad. We raden u aan het adres van de bushalte te controleren voordat u van plan bent te vertrekken en uzelf voldoende tijd te geven om deze te vinden. Als je de halte ergens tijdens je verblijf kunt vinden, dan nog beter!

 

Alle langeafstandsbussen hebben een badkamer aan boord. Bussen bieden ook steeds vaker wifi en stopcontacten aan, vooral handig voor langere ritten. In sommige gevallen hebben sommige busmaatschappijen, zoals RegioJet, zelfs een trolleyservice aan boord met snacks en warme dranken. Om zeker te weten wat uw bus te bieden heeft, kunt u dit op de bedrijfspagina bekijken.

 

In tegenstelling tot luchtvaartmaatschappijen hebben bussen in Europa vaak royale bagagevrijdom zonder extra kosten. Het bedrijfsbeleid varieert, dus voor de zekerheid kunt u het beste contact opnemen met het bedrijf. De algemene regel is echter dat je een grotere tas in het ruim mag meenemen en een kleinere tas, die boven of onder de stoel past.

 

Het huisdierenbeleid verschilt van bedrijf tot bedrijf, dus het is altijd het beste om rechtstreeks contact op te nemen met het busbedrijf. Het is veilig om aan te nemen dat blindengeleidehonden in alle bussen in heel Europa zijn toegestaan, maar de busmaatschappij moet hiervan op de hoogte worden gesteld voordat u op reis gaat. Sommige busmaatschappijen, zoals Flixbus, laten kleine dieren (niet groter dan een huiskat) aan boord als ze in een goede dierenkooi zitten.

 

Restituties zijn afhankelijk van het bedrijf waarmee u reist en het type ticket dat u oorspronkelijk heeft gekocht. Als je een flexibel ticket hebt gekocht, is de kans groot dat je kunt overstappen op de bus waarmee je wilt reizen en in sommige gevallen je geld terugkrijgt. Als u echter een niet-flexibel ticket heeft gekocht, is het onwaarschijnlijk dat u uw geld terugkrijgt als u besluit uw reis te annuleren. Om te controleren of u een restitutie aanvraagt, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij of u kunt met iemand van onze klantenservice spreken.

 

Reizen met kinderen verschilt van busbedrijf tot bedrijf en van land tot land. Over het algemeen worden kinderen tot 15 jaar in heel Europa als kinderen beschouwd en moeten ze met een volwassene reizen. Baby’s en peuters kunnen vaak gratis reizen als ze met een volwassene reizen, maar hebben voor de veiligheid een autostoeltje nodig. Alle kinderen onder de 15 jaar kunnen tegen een gereduceerd tarief reizen. Als je het niet zeker weet, raden we je aan rechtstreeks contact op te nemen met de busmaatschappij waarmee je reist om hun kinderbeleid te weten te komen.

 

Goedkope Treinkaartjes

We vereenvoudigen het reisplanningsproces, zodat u tijd en geld kunt besparen! Controleer al uw opties en gebruik onze geavanceerde filters om aan uw persoonlijke behoeften te voldoen. Of je nu een rondreis door de Europese hoofdsteden plant, een zomervakantie naar Italië of zelfs je lange weekend in New York City verlengt met een korte trip naar Boston, wij hebben het voor je!

 

Tien Essentiële Dingen Om Te Overwegen Bij Het Huren Van Een Bus Voor Een Reis

Het huren van een bus tijdens het organiseren van een tour of het houden van een evenement is een verstandige beslissing, aangezien de buscharters de veiligheid van iedereen garanderen. Als u op reis gaat, moet u zich hiervan bewust zijn voordat u een beslissing neemt. Hier zijn tips voor het kiezen van een bedrijf en het hebben van alle details voor het organiseren van de reis.

Bussen zijn een veilige en betrouwbare optie voor zowel reizen binnen Europese landen als Frankrijk en Spanje, aangezien bussen vaak routes bieden, niet alleen tussen steden, maar ook naar kleinere locaties die moeilijker te bereiken zijn, zelfs met de trein! Bussen zijn ook een geweldige optie om door landen te reizen, met veel bedrijven die intercontinentale routes aanbieden.

Het grootste voordeel van reizen met de bus is dat het vaak de meest kosteneffectieve keuze is. Prijzen fluctueren niet zo veel, wat betekent dat bussen een geweldige optie zijn voor mensen met een krapper budget of voor mensen die flexibeler willen zijn met hun plannen.

 

Public Transport buy a bus ticket for more ease of mind
  • Het eerste en belangrijkste dat u moet doen, is de betrouwbaarheid van het bedrijf controleren door op internet te surfen naar veiligheidsbeoordelingen van de overheid en verzekeringen van het bedrijf dat u gaat inhuren. Zoeken op internet zal u duidelijk vertellen waarom mensen ze wel of niet gebruiken.
  • De beschikbaarheid van het bedrijf moet worden gecontroleerd. Het kan variëren van seizoen tot seizoen, van dag tot dag en ook van gebied tot gebied. Ze kunnen ook een regel hebben om vooraf te reserveren van 21 tot 90 dagen.
  • Vergelijk de prijzen van het boeken van een bus. Meestal wordt een aanbetaling gedaan van 10 procent van de reissom. Deze prijzen variëren afhankelijk van de lengte en het type reis.
  • Heb kennis over de gemiddelde prijsstelling voor kilometers van een gehuurde bus om te beslissen over het bedrijf. Dit kan variëren met de stijgende gasprijzen, maar er zou niet veel verschil moeten zijn.
  • Er zijn bedrijven die hun prijzen verhogen als de reisdata dichterbij komen.
  • Zorg ervoor dat de door u geboekte bus niet wordt uitbesteed aan een ander bedrijf of te veel wordt verkocht. Wees duidelijk dat dergelijke ongelukken niet gebeuren.
  • Krijg details over hoe de ingehuurde mensen zijn geprijsd… het is een uurtarief (prijs per uur) voor lokale bestemmingen en kilometerprijs (prijs per mijl) voor reizen naar verre bestemmingen.
  • Controleer voor de regels en voorschriften van het bedrijf. Veel bedrijven staan alcohol toe met een aanbetaling die terugbetaalbaar is, het bedrijf van uw keuze staat dergelijke handelingen toe.
  • Begrijp de rijregels als er bij het plannen rekening wordt gehouden met de tijd, veel mensen kunnen niet meer dan tien uur rijden na een afwezigheid van acht uur.
  • Controleer voor de veiligheid en betrouwbaarheid en ga niet door valse beloften. Zorg ervoor dat ingehuurde mensen betrouwbaar zijn en de richting kennen om de bestemming te bereiken, zodat ze u niet misleiden. 

Reisgidsen

Veilig en plezierig reizen begint bij een goede voorbereiding van uw reis. Met onze gidsen ben je helemaal voorbereid.

Amsterdam Tourist Guide

Amsterdam Reisgids

Amsterdam Reisgids Amsterdam staat ook bekend als een toevluchtsoord voor hippies. Sindsdien is het uitgegroeid tot een grotere economie en een succesvol kosmopolitisch zakencentrum. Het

Read More »
Las Vegas Tourist Guide

Las Vegas Reisgids

Las Vegas Toeristische Gids Klaar voor een beetje plezier voor volwassenen? Denk aan een paar dagen of zelfs een paar weken in Las Vegas. Las

Read More »